Raw food

Onbewerkt voedsel met alle voedingsstoffen en enzymen er nog in

Graag geef ik u een slinger de goede richting op als u overweegt om raw te gaan eten. Het lijkt moeilijker dan het in werkelijk is. Het vergt minder bewerkingen dan gekookt, gebakken of gestoomd eten. Het is sneller klaar en u hoeft minder moeite te doen om het te verteren: U krijgt er energie van in plaats van dat het u energie kost om te verteren!

 

Ik geef RAW-food & juice consulten mocht u geïnteresseerd zijn neemt u vooral contact op!

Je lijf is gemaakt voor écht voedsel, voedsel met voedingswaarde. Voedsel met gezonde brandstof, zodat jouw lijf optimaal kan functioneren.

En dit is heel vaak niet (meer) het geval bij bewerkt voedsel. Dit voedsel, wat bij de meeste mensen 90% van de dagelijkse voeding is, is niet gemaakt op basis van verse ingrediënten, dus de hoeveelheden gezonde bouwstenen zijn vaak heel erg ver te zoeken.

 

Daarnaast worden er heel veel additieven in bewerkt voedsel gestopt. Additieven, ook wel de E-nummers genoemd, die allemaal goedgekeurd zijn door de EU, maar waarvan sommige een heel twijfelachtige reputatie hebben.

 

Echt eten is superbelangrijk. En dan niet alléén maar het eten zelf, maar ook de tijd nemen voor het eten. Dek de tafel en eet samen. Het is een rustmoment voor iedereen. Een moment om te kletsen, de belevenissen van de dag doornemen.

 

Geef je kinderen ook écht voedsel als tussendoortje mee naar school. Een gezonde snack, en dan heb ik het niet over een ‘gezonde’ mueslireep, maar écht onbewerkt eten!