opruimcoach(ing)

Opgeruimd huis opgeruimd hoofd

Wat?

Ik help je om orde op zaken te stellen zodat je daarna niet meer van hulp afhankelijk bent en het zelf bij kunt houden. 

 

Hoe?

Vaak ligt er een onderliggende oorzaak aan het geen afscheid kunnen nemen van spullen die je niet meer gebruikt of aan de blokade die je ervaart om aan een klus te beginnen. Die oorzaak gaan we samen ontzenuwen.

 

Kosten?

Uur tarief van € 55,-

Bij grote klussen kan er een prijsafspraak gemaakt worden.


Tip 1

Verdeel je spullen in 3 groepen: houden weggooien en twijfelgevallen. De valkuil voor de twijfelgevallen is dat je deze spullen jaren houdt zonder ze te gebruiken. Verzamel deze spullen zet je apart in een opslagruimte waar je ook je weinig gebruikte items opbergt. Heb je ze na 1 jaar niet gemist? Dan kun je ze wegdoen. 

Tip 2

Er bestaan gratis apps die helpen  onthouden welke spullen je waar hebt liggen. Als opruimcoach gebruik ik zelf de gratis mobiele app van mr.BOX.com 

Tip 3

Wat ik veel zie, bij mensen die hulp nodig hebben met opruimen, is dat ze tijdens het opruimen van hot naar her gaan. Gevolg: je pakt veel te veel taken tegelijk aan waardoor het opruimen helemaal niet meer lukt. Begin daarom met een kast of een bepaalde ruimte in een kamer en ga pas door naar een ander deel nadat dit helemaal opgeruimd is. Je gaat pas naar een andere ruimte als deze ruimte is opgeruimd.