Holistische en integrale benadering van uw klachten

De oorzaak aanpakken i.p.v. symptoom bestrijding: 

Door opzoek te gaan naar de oorzaken van uw problemen worden uw klachten bij de kern aangepakt. Dit in tegenstelling tot de medicatie die u voorgeschreven krijgt die naast de vele bijwerkingen eerder de symptomen lijken te bestrijden i.p.v. de oorzaak weg te nemen.

 

Natuur-geneeskunde versus reguliere-geneeskunde:

Ik ben een groot voorstander van de reguliere geneeskunde vooral het "snijwerk" is briljant, maar ik ben nog een grotere aanhanger van natuurlijkgenezen. Natuurlijkgenezen bestaat al sinds de oudheid. Met natuurlijkgenezen stel je het lichaam in de gelegenheid het zelfgenezend vermogen te activeren, door haar in balans te brengen. Door het lichaam middels prikkels te herinneren aan haar "Innate Intelligence" of terwijl "aangeboren intelligentie" krijgt zij de kans om zelf te herstellen. Voorbeeld: U snijd zich aan een mes. In uw lichaam gaan automatisch allerlei processen van start om u wond te herstellen en te genezen. Gaaf toch?! Waarom zouden we daar niet op mogen vertrouwen?!

 

Logica:

De vraag is alleen waarom bent u ziek geworden? Uw immuunsysteem is ondermijnt, waardoor de processen niet lopen zoals ze moeten lopen. Dit kan zijn door toxische belasting of door pathogenen zoals parasieten, bacteriën, schimmels of virussen. Met deze integrale benadering sporen we de aanleiding op en pellen we als het ware de ui af tot we bij de kern van uw problemen zijn.

 

Genezen: 

Het is nooit een dokter, chiropractor of chirurg die u geneest; Het is uw eigenlichaam dat geneest met behulp van de juiste stimulatie. Die stimulatie hoeft niet chemisch te zijn. Sterker nog in mijn opvatting is het lichaam niet geholpen met het toedienen van chemische stoffen als eerste keuze. Het lichaam moet hier weer van detoxificeren en als dat niet gelijk lukt krijgt u vervelende bijwerkingen. Daarbij komt dat bij de meeste welvaartziektes de oorzaak juist te vinden is in de verzuring van het lichaam. De chemische componenten van reguliere medicatie verzuren het lichaam nog verder wat tot allerlei andere (nieuwe) klachten lijkt te leiden; waarvoor u dan weer nieuwe medicatie voorgeschreven krijgt. Zo beland u in een vicieuze neerwaartse spiraal met uw gezondheid.

 

Scheikunde: 

Bij natuurgeneeskunde wordt het natuurlijke component gebruikt van de reguliere medicatie dat ook daadwerkelijk bijdraagt tot de genezing van de kwaal. Het chemisch component is niet nodig om een patent mee aan te vragen want het medicijn wordt toch niet vergoed door de ziektekosten verzekeraar. Omdat reguliere geneeskunde en reguliere medicatie vergoed worden door ziektekosten verzekeraars is een zeer winstgevende handel ontstaan, met als noodzaak de chemische onderscheiding ten opzichte van concurrerende farmaceuten.

 

Geschiedenis: 

100 jaar geleden bestond de reguliere geneeskunde niet eens, er waren geen grote fabrieken die massaal medicatie maakte. Er waren geen grote vlees fabrikanten die massaal behoefte hadden aan antibiotica omdat dieren nog op een normale manier gehouden werden. Met de komst van de industrialisatie veranderde dat. De opleiding heette niet voor niets "studie medicijnen" hoewel er veel meer bij komt kijken dan alleen medicatie bestuderen. 

In mijn persoonlijke quest voor gezondheid kwam ik er achter dat natuurgeneeswijzen al honderden jaren bewezen dienst leverden maar dat claims ten aanzien van werkzame stoffen inmiddels verboden zijn door regelgeving. Diegenen die de onderzoeken uitvoeren mogen behoren ook tot de zelfde "club"; Dus de slager keurt zijn eigen vlees als het ware.

 

Werkwijze: 

Ik verkoop u dus derhalve ook alleen wonderen. Ik adviseer u slechts ten aanzien van uw life-style en uw voeding.

Ik ben geen dokter - want ik heb niet de intentie om u chemicaliën aan u voor te schrijven.

 

Met de Asyra meting wordt uw lichaam er aan herinnerd middels "de prikkel", zoals die in de natuurgeneeswijze en homeopathie omschreven wordt, hoe het genezen moet. Dit is geen echte prikkel middels stroom maar een energetische prikkel. Verder meet de Asyra door welke tekorten u hebt en geeft de meting vrij nauwkeurig aan waar de knelpunten zitten.

 

Eigen ervaring: 

Ik kwam er achter dat door anders te eten en zelf eten bereiden vanaf "scratch" je al op veel vlakken in je gezondheid verbetering merkt en dat al binnen twee weken. Hierdoor was ik zo verbluft dat ik mij verder ben gaan inlezen. Mijn reis en zoektocht hebben ruim 3,5 jaar geduurd en inmiddels heb ik het nodige mogen leren.

 

Aanleiding: 

De aanleiding voor mijn hardnekkige zoektocht was dat ik in mijn familie twee dierbaren had met kanker, welke ik dol graag in leven en bij mij wilde houden. De vastberadenheid kwam eigenlijk door de shock omdat ik van beide het slechte nieuws op dezelfde dag te horen en te verwerken kreeg. Ik kon het niet goed verteren want beide vormen van kanker kenden volgens de medische statistieken geen goede prognose.  

 

Een fabel:

Het ene familielid had frequente huidkanker -elk kwartaal- al voor 30 jaar lang en er was nu ook een melanoom vastgesteld. Inmiddels zijn we 3,5 jaar verder en is er nog maar 1 verdacht plekje weggehaald in al die tijd . Voorheen minstens 4 per jaar en de melanoom (Vergevorderd stadium en een behoorlijk agressieve variant) heeft hij overleeft. Het is een groot wonder! 

Het andere familielid kreeg de diagnose stembandkanker en behoort tot de weinige binnen deze groep patiënten die na 3 jaar nog steeds met zijn eigen stembanden spreekt. Dit terwijl normaliter bij 95% van deze patiënten de kanker uitzaait naar de omliggende lymfeklieren. (Aldus wetenschappelijk onderzoek en statistiek.) Vaak worden ook de stembanden verwijderd met alle vervelende gevolgen van dien. Over de verminking, sociale isolatie en complicaties nog maar niet te spreken. Ook dit is een groot wonder!

 

Ik geloof in wonderen:

Het was een heftige periode maar beide leven nog om het na te vertellen en de kwaliteit van hun leven is er op vooruit gegaan. Onder het mom: "Practice what you preach" heb ik met hun meegegeten, gejuiced en bewogen. Ik heb nu energie voor 10! Mijn reuma en astma zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.


Ik ben eigenlijk project ontwikkelaar. Ik heb hun gezondheid projectmatig aangepakt; met een plan van aanpak en met heel goed resultaat! Het wezenlijk helpen van mensen met hun gezondheid schept veel voldoening. 

 

Wat het plan van aanpak behelst in het geval van Kanker kan ik u - in verband met wet en regelgeving - slechts op uw eigen verzoek mondeling uitleggen.

 

Einde fabel

De vijf pijlers van gezondheid

Energie

Energie moet stromen, zonder energie is geen leven mogelijk. Een tekort aan energie leidt tot ziekte.

Voeding

De juiste voeding in de juiste hoeveelheid en met regelmaat. Voeding voor:

Het lichaam

De geest 

De ziel

Spyche

Stress en ziekmakende (levens) patronen. (Voor)oordelen en overtuigingen kunnen een hele positief of negatief effect hebben op de gezondheid.

Prikkel overdracht

Epigenetics: 

Communicatie tussen de cellen, interne geestelijke en fysieke communicatie processen.

Drainage

Toxines verstoren de prikkeloverdracht, goed afvalstoffen afvoeren is dus essentieel.  


De vijf deelgebieden van Holistisch genezen

Lichaam

Psychosomatische klachten uiten zich vaak in het lichaam. De oorzaak hiervan komt vaak echter voort uit het emotionele of mentale gebied. 

emotie

De meeste klachten komen voort uit een blokkade van emoties door een eerdere (traumatische) ervaring.

Gedachtes

Gedachtes in woorden of beelden (voorstellingen of vooroordelen naar anderen of naar het zelf) kunnen voor blokkades zorgen en groei in de weg staan. Door shock kunnen denkbeelden of de werkelijkheid vervagen en voor een beperking zorgen. Onthoudt:

           ~

Een beperking is pas een beperking indien u zich er door laat beperken 

           ~

Relaties

Een probleem kan voor sociale isolatie zorgen of juist door de omgeving veroorzaakt worden.

Ziel

Op het spirituele vlak richt ik mij vooral op intuïtief begaafde mensen of hooggevoelige mensen mede vanwege mijn eigen ervaringen op dit gebied.