Stresssss reductie

Om te kunnen herstellen heeft het lichaam ook rust nodig. Doordat we dagelijks bloot staan aan vele prikkels en de takenlijstjes en deadlines de tijgers in de bosjes en de leeuw zijn gaan vervangen ervaart het lichaam continue stress. Hoewel de to do list niet dodelijk is en je er niet eens van kan weg rennen reageerd het lichaam wel als zodanig. Doordat het lichaam in constante staat van paraatheid verkeerd (Om te kunnen vluchten) komt het lichaam niet meer toe aan herstel. Ook trauma's en verdriet zorgen ervoor dat het lichaam in de overleef stand komt te staan. Er is dan geen ruimte voor goede spijsvertering want het bloed gaat naar de spieren toe om te kunnen vluchten of vechten.

 

Stress is eigenlijk een hele oude fysiologische reactie van het lichaam om te "vluchten of vechten". Een lichaamstoestand die eigenlijk niet meer in de huidige tijd past. We hoeven immers niet meer te vluchten voor roofdieren of te vechten voor ons eten zoals dat vroeger moest. Stress zorgt er voor dat bepaalde lichaamsfuncties in een ‘stand-by’ stand komen te staan. Er wordt energie vrij gemaakt om te kunnen vechten of vluchten. Sommige lichaamsfuncties, zoals de spijsvertering en het immuunsysteem, zijn hierbij niet noodzakelijk, dus worden deze op ‘stand-by’ gezet. Het bloed wordt letterlijk weggetrokken uit het buik gebied en gaat naar de spieren om het op een lopen te kunnen zetten. Er wordt zelfs een stofje aan gemaakt dat voor bloedstelling zorgt voor het geval je werd gebeten door een roofdier. Dit is waarom stress ook veel hart klachten veroorzaakt. Met fysische vasculaire therapie van Bemer kun je de doorbloeding van je lichaam zelfs tot in de haarvaten verbeteren en ontspant het lichaam weer waardoor herstel mogelijk wordt.

 

Als je zo nu en dan wat (gezonde) stress ervaart is dat geen probleem maar als de deadlines er voor zorgen dat je continue onder spanning staat, dus je continue stress ervaart? Dan vindt er geen herstel plaats en kom je niet tot rust komen waardoor de  lichaamsfuncties hun werk niet meer kunnen hervatten. Met alle gevolgen van dien.

 

Ik kan u helpen middels stress management en door bij een burn-out het aantal stressmomenten drastisch te verminderen. Samen gaan we na wat bij stressmomenten de uiteindelijke oorzaak is en hoe je hierop invloed kunt uitoefenen. 

 

Met behulp van TRE (Tention, Stress, Trauma Release excercise) en een serie oefeningen krijgt u weer grip op uw stressbeleving.

 

Maar ook door te detoxen! Wist u dat stress heel toxisch kan zijn? 

TRE: Tention, Stress, Trauma Release excercise

De bron naar de eeuwige jeugd

 

De bron naar de eeuwige jeugd - een serie oefeningen, die u zullen blijven verbazen. Niet alleen gaan ze stress tegen. Ze zijn revitaliserend en laten uw energie centra weer op goede snelheid draaien, u voelt zich steeds fijner en beter als u de oefeningen vol blijft houden. U kunt ze gemakkelijk leren.